lauantai 13. helmikuuta 2021

Miesten Etelä-Pohjanmaan puku MurulleKun suunnittelin tekeväni itselleni Maskun seudun pukua (2016), ja innostuin kansallispuku tuuletuksista. 
Totesin, että olisi kivaa Jos muru tulisi myös tuuletuksiin mukaan. Kerroin ajatuksen ja lupasin vuokrata hänelle puvun niihin tilaisuuksiin. Sitten aloin tutkia mitä pukukokaisuuden vuokraaminen maksaa.Seuraavaksi aloin tutkia Suomen Perinneteksiilin sivuja ja hintoja. Totesin, jos Muru käyttää pukua vähintään sen 10 kertaa, niin voisi tulla edullisemmaksi tehdä puku tarvike pakkauksista. Ja olenhan minä ompelija, joten eiköhän se onnistu. 
Hieman piti pehmittää Murua. Totesin, että miesten Etelä-Pohjanmaa olisi helpoin saada menemään läpi. Onhan siinä komea hattu ja helahoito. Kaivoin kuvia netistä, siinä oli mallina Suomi filmistä ja muista lähteistä esimerkkejä. Muru jopa totesi, että on voisi olle jopa komea siinä.Ja tilaamaan tarvikepaketteja. Kyllä minua hirvitti, lisäsin ”ostoskoriin” paidan -, liivin -, housujen - ja takin tarvike paketteja. Samalla mietin, että tämä on minulle iso rahallinen sijoitus, ja parisuhteissa erojakin tapahtuu. Joten sovittiin, että puku on minun ja Muru käyttää sitä.Pakettit tuli ja ensin tein liivistä, housuista ja takista sovitus versiot lakana kankaasta. Leikkasin osat. Ja sitten tuli suvanto vaihe mun Maskun puvun tekemiseen, kun liivikangasta ei ollut saatavilla. Joten aloin ompelemaan tätä miesten E-P pukua. Tein sen ohjeiden mukaisesti ompelukoneella kasaten ja käsin esim napinlävet ja vuoritukset. Välillä tilasin huopahatun Muotiasuste Hilkkan kautta, ja sitten Iisakki Järvenpäästä helavyön. Puukkoja en raaskinut tilata, mutta ne Muru löysi kohtuu hintaisena kirpputorilta. Joten puukot on hänen omansaNo seisoi puvun tekeminen, kun minun Maskun liivikangas pulma ratkesi ja tein sen ensin valmiiksi. Vuosi vaihtui ja aloin aktiivisemmin tehdä tätä E-P pukua. Kun oli Suomi 100 juhlavuosi oli tilaisuuksiakin puvun käyttöön useampia. Ja me molemmat oltiin edustettuina upo uusissa puvuissa.


Housut ja takin leikkaisin yhdessä, jotta sain varmasti kaikki sopimaan. Sarka oli aika paksua ommeltavaksi, ja varsinkin sarkahousut on kuumat kesällä.


On se nappirivi komea. Ja niitä nappeja ja napinläpiä tässä puvussa riitti jonkin verran.


Ja komea on mieskin puvussa

Ei kommentteja: