sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Mun uusi lelu


Siis kyllä, se on kangaspuut. Tori.fi kautta ostettu. Ongelma on vaan missä näitä voi säilytää kun ei ole käytössä


Nyt ne on murun olohuoneessa. Mutta kun aika tulee haluan ne kotiin. Siinä sitä onkin miettimistä miten ne kiikutetaan hissittömän kerrostalon kolmanteen kerrokseen 😱


Nämä on Varpapuun Polaria kangaspuut. Työleveys on 120cm, nelivartiset ja sen saa vähän pienempään tilaan kun ei  kudo. Ylemmässä kuvassa näkyy miten. Tyyliltään "Jack Looms" kangaspuut.


Vivut on alhaalla. Ja totesin kun paremmin tutkin aarrettani, että näissä on vähemmin näitä nyörejä kuin niissä jossa vivut on ylhäällä.


Mukana tuli käpyjä ja yksi rullasukkula. Ja kun alan kutomaan kangasta, niin se rullasukkula on tarpeen. Myös äidillä on näitä mattokäpyjä ja yksi rullasukkula. Ajatuksena olisi kutoa myös seuraavan kansallispukuun hameen. Mutta treenaan ensin pellavapyykeillä


Pingottimia oli neljä. Sitten on vielä äidin pingotin. Lisäksi oli pasmakaide ja loimipäreitä loimitukkiin, sekä varvaat. Mutta jos metrin levyistä teen, pitää tehdä pidempi pasmakaide.


Uudet niidet hankin. Oli ne mukana tulleetkin ihan ok. Mutta jos kangasta alkaa kutomaan, tarvitaan niitä enemmän. Ja nailoniset ei veny.


Söpöjä nippuja, 100 per nippu


Tässä sitä on niidet 300 per niisivarsi. Yhteensä niitä on 1200


Ja tässä näitä on sitten pujotettuna


Vielä en ole luonut lointa, joten kuiva harjoitteluna miten niisivarret nousee. Ja hyvinhän ne


Kuvassa mukana tullut kaide/pirta numero.40. Äidin kaide on pidempi ja numeroa 25. Ja kun tilasin niidet, tilasin samalla myös 60 ja pituus 1m. Sen pitäisi riittää ainakin yhden ohjeen mukaan kansallispuvun parkkumin kutomiseen.


Syksyllä sitten ajattelin alkaa kutomaan. Sitä ennen on sen loimen luominen. 

Olen lapsena ollut mukana kun äitini on tehnyt ensin loimen. Sain istua hetken loimipuussa ja pyöriä mukana. Loimen tukkiin kiertämisessä olen jo vähän isompana ollut mukana. Siis kiertämässä ja päreitä sovittamassa väliin. Mutta koko hommaa en ole ennen tehnyt, Onneksi äiti auttaa ja neuvoo. 

ps. Vain mattoa olen kutonut, joten uutta opittavaa riittää 😁

Ei kommentteja: