sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Kaulakoru

No niin. Nyt sitten vihdoin viimein ryhdyin hommiin sen korun kanssa. Isona vaikuttimena oli tuleva pikkujoulu. Koru jota aloin tekemään jo aikoja sitten, mutta siitä tuli niin löperö että purin sen ja aloitin alusta hieman siitä kaaviosta jota käytin ohjeen muuttaen ja erästä kuvasta mallia katsoen.
 Ja tietenkin tilasin taas lisää helmiä Silmänisku, no nyt sitten voin tehdä koruun sopivan rannekorunkin. Kyseinen kaulakoru ei välttämättä sovi minulle (kaulani ei ole pituudella pilattu) ja on ehkä hieman liian hieno tyyliini, mutta halusin sen silti. Ongelmia on ollut materiaalin hankinnassa. Esim. 5 Ømm fasettilasihelmiä ei ollut suomalaisissa helmien nettikaupoissa. No käytin sitten 6 Ømm helmiä siihen ja se toi omat ongelmat.
Koru on ollut usein esillä TVssä. Maria Lundin kaulassa Tanssi Tähtien kanssa näin sen ensimmäistä kertaa ja nyt viimeksi Downton Abbey-sarjan Marylla oli samanlainen koru. Siitä muistinkin koko projektin.
Asiasta keskusteltiin Helmetin foorumissa ja sieltä sen ohjekaavion sainkin, ja samalla vinkin muistakin kuvista josta voi ottaa mallia. Lisäksi iso apu oli foorumin jäseneltä ja hänen neuvoilla. Hän toteutti tämän upean korun.
En ole koskaan ennen kokeillut helmien linkittämistä, ja se osoittautuikin hankalaksi. Kivaa se oli, mutta jokainen lenkki on erin kokoinen. No kelpaa ne lenkit mulle ja jos se harmittaa, voin aina tehdä ne uusiksi, kun taito on kasvanut asian suhteen. Sen sijaan siitä oli hyötyä, että parivuotta sitten tein korun jo kertaalleen (ilman niitä linkitettyjä osia). Ja ne muutosta vaativat kohdat oli helpompi soveltaa, kun näki missä oli mennyt ekalla kerralla pieleen.
Kyllä tässä muutakin vielä säätöä tarvitaan. Ja kokeilen miten hopeoitu kuparilanka patinoituu, koska minusta musta metallilanka olisi ollut parempi tähän. Mutta sitä ei ollut saatavissa kuin ihan ohuena. Joten koe palat on samassa pussissa keitetyn kananmunan kanssa. Voi olla että en yritä patinoida tätä, ihan vaan epäonnistumisen pelosta.
Lisäsin vielä muutaman kuvan siitä miten se lähtee alkuun.

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

On todellakin kaunis koru. Mitä helmiä käytit ja koko kiinnosta. Mä taas pähkäilen siemenhelmien kanssa. Ei nyt ole ihan mun juttu. Helmet katoa ja laskuvirheitä, Täytyy varmasti ostaa suurennuslasit. Vielä kerran KAUNIS KORU. T.)Koralli

Niina kirjoitti...

Helmillä on taipumus hyppiä minun sormistani, ja sitten konttailen niitä lattialta. Kaikkia ei tosiaan löydy, mutta ne isoimmat sentään. No imuroitaessa rapisee sitten senkin edestä.

Kiitos, on se jotenkin goottikoru.

Ne helmet on pääasiassa fasettilasihelmiä, opaakki mustia. On 6 mm (koska en saanut 5 mm), 4 mm ja 3 mm pyöreitä. Pisarat niitä on kahta kokoa 10/7 mm ja 7/5 mm joilla korvasivat ne oliivin malliset. Ja löytyy siitä niitä 9/o siemenhelmiäkin.

Sen koko ilman niitä roikkuvia linkityksiä on 8.5 cm x n.30 cm + ne niskaan tulevat "lisät" Ne riippuvat osat lisää vielä korun korkeutta, joten puvun kaula-aukkon pitää olla "antava"

Anonyymi kirjoitti...

En voi muuta sanoa, kuin että kadehdun (jälleen kerran) tällaista käsityön taitoa. Itse yritin ommella yhtä nauhaa käsin kiinni ja jouduin purkamaan sen kolmesti, kun meni aina jotenkin vinoutuneesti.
Aivan ihana koru.

Niina kirjoitti...

anneliini, lohdutukseksi voin kertoa että joitakin osia väänsin kyllä useammankin kerran. Ei ne jutut mene aina kuin Strömsössä